Wachtdienst

Ieperse wachtpost open vanaf 1 november 2022
Stacks Image 903
Vanaf 1 november start de huisartsenwachtpost Westhoek op. Met de opening van deze laatste wachtpost zullen alle West-Vlamingen terecht kunnen in een wachtpost als ze medische zorg nodig hebben. Patiënten uit Heuvelland, Ieper, Langemark-Poelkapelle, Poperinge en Vleteren kunnen er in het weekend (van vrijdagavond 19u tot maandagochtend 8u) en op feestdagen terecht bij de huisarts van wacht, na telefonisch contact met 1733.

De huisartsenwachtpost Westhoek is een initiatief van de vzw Huisartsen Westhoek, ondersteund door het Jan Yperman Ziekenhuis.

De nieuwe huisartsenwachtpost bevindt zich in de Briekestraat 10 in Ieper en ligt hiermee op wandelafstand van de hoofdingang van het Jan Yperman ziekenhuis. De permanentie zal overdag door 3 huisartsen verzorgd worden. ’s Nachts staat 1 huisarts hiervoor in.

Een huisbezoek is mogelijk indien medisch noodzakelijk. Dat voert de huisarts uit samen met een chauffeur van de medische vervoersmaatschappij FirstCare. Wachtdiensten tijdens de week worden zoals vroeger verder verzorgd door de huisartsen in beurtrol, buiten de wachtpost.

Belangrijk is steeds eerst het centraal oproepnummer 1733 te bellen voor patiënten die medische zorg nodig hebt buiten de bereikbare uren van uw eigen huisarts. Dit zowel tijdens de week als in het weekend. Op dat nummer wordt de beller doorverwezen naar een operator, die zal bepalen wat er verder moet gebeuren.

De goedkeuring om een Ieperse wachtpost op te richten verliep eind juni niet zonder slag of stoot. Er ontstond heel wat betwisting over het benodigde aantal stemmen. Tijdens de daaropvolgende medicomut werd de knoop dan toch doorgehakt.


Van vrijdagavond 19 uur tot maandagmorgen 8 uur en op feestdagen is er een huisarts permanent bereikbaar in de wachtpost van Ieper.

De huisartsenwachtdienst is er om u bij dringende medische problemen te helpen en werkt nauw samen met de spoeddiensten van ziekenhuizen, die zo nodig onmiddellijk voor assistentie kunnen zorgen.

Indien u zich om medische reden niet kunt verplaatsen kunt u een huisbezoek aanvragen:

• IN DE WEEK: MAANDAG TEM DONDERDAG AVOND VANAF 19,00 uur: Bel 1733

• De wachtdokter zal nadien een kort verslag met diagnose en behandeling aan de vaste huisarts nadien bezorgen.

Wacht niet tot ´s nachts (na 21u00) om de dokter van wacht te bellen !!

Huisnummers zijn vaak zelfs overdag heel moeilijk leesbaar:

laat ´s nachts dan ook genoeg licht branden!

Onze avond weekwachtdienst dekt volgende regio’s
  • Beveren-aan-den-Ijzer,
  • Roesbrugge-Haringe,
  • Krombeke,
  • Watou
  • Oostvleteren, Westvleteren en Woesten (Vleteren)
  • Proven,
  • Stavele,
  • Poperinge

De weekendwachtdienst vrijdag avond 19.00 uur tot maandag morgen 8.00 uur dekt Heuvelland, Ieper, Langemark-Poelkapelle, Poperinge en Vleteren

Wachtdienst van Tandartsen
Centraal oproepnummer voor de wachtdienst van de tandartsen: 0903/399 69. Dit nummer is enkel te bereiken op zater- en zondagen + feestdagen.


Wachtdiensten apothekers

De centrale wachtdienst van de apothekers is te bereiken op: 0900/10500